Kommer der en anden bølge i efteråret af Corona?

Skal vi arbejde hjemmefra igen?

Eller er I, som virksomhed blot blevet lidt interesserede i arbejdsformen?

Når trafikken flyttes fra vejene til kablerne, så bliver vi noget mere afhængige af at bits og bytes når frem, uden irriterende afbrydelser, så vi, bedst muligt, kan samarbejde online.

Vi kan hjælpe jer med sparring, forberedelser og design!

Her er to områder vi bør give fokus for at få det til at fungere bedre – næste gang

Hjemmearbejde og fjernledelse – de fleste var novicer.

Mange virksomheder, deres ledere og medarbejdere, har været novicer i forhold til at håndtere den udfordring det er at arbejde rigtig effektivt hjemmefra.

Lige nu opsamles der, helt naturligt, en enorm viden omkring ”do’s and don’ts, i forhold til at opnå optimale arbejdsvilkår når man arbejder hjemmefra.

Som noget helt særligt, har man i situationen, både skulle håndtere dét at etablere strukturer omkring hjemmearbejdet, herunder mødeaktiviteter, IT-materiel, platform, ledelse og meget meget andet.

Vi har skulle acceptere at børnene, kæresten, manden og katten også var noget der skulle have opmærksomhed og endeligt anerkende det faktum at vi pt. ikke har hjemmekontor fordi vi gerne vil – men fordi vi skal, samtidig med at Corona fylder enormt i vores bevidsthed.

Så! Næste gang, skal vi sætte fokus på hvordan vi får skabt ”rum” derhjemme til kontoret i hjemmet, enten fysisk ved at lave et hjørne i soveværelset, eller mentalt ved at far tager slips på når det er tid til at arbejde og mentalt ”lukke døren”.

Vi skal også have fokus på hvordan vi bedriver ledelse på distancen, hvordan man motiverer og anerkender på distancen, og hvordan man som medarbejder kan lave følgeskab til ledelse, når nu ikke ledelsen sidder 10 meter væk. Desuden og måske vigtigst af alt, hvordan dyrker man det kollegaskab som gør at samarbejdet omkring arbejdsopgaven glider, når man ikke længere sidder på samme kontor?

Det betyder at vi skal tænke ud af boksen! Som eksempel er der historier om ledere der ”går tur” med deres medarbejdere i skoven, online via Facebook  og får nogle gode 1-1 sparringsmøder, medens den friske luft kommer helt automatisk. Det har samtidig også vist sig at man kan drikke en fredagsøl online og at man også uden problemer kan afholde teammøder og spise frokost – på afstand.

Ikke alle har det rette IT-Setup

Mange virksomheder har ikke fået trykprøvet deres IT-Setup ift. hjemmearbejdspladser og for dem er nuværende situation et Wakeup Call af dimensioner.

Cloud services jo fantastiske, nemme at tilgå og ofte nemme at samarbejde om. Men anvendelse af cloud services har vist sig også at kunne give udfordringer – ikke kun produkterne i sig selv, men også måden vi tilgår dem på. Hvilken internetforbindelse har dine medarbejdere på hjemmekontoret? Er det fra den lokale boligforening, en fiberforbindelse eller en forbindelse via deres Kabel-TV? Hvad hvis forbindelsen bliver ustabil eller værre oplever nedbrud? Hvilke seriøse alternative muligheder har medarbejderen så for at ”komme på”?

Er det en 4g dongle? Det er værd at tænke denne tanke igennem. Måske er det allerede godt nok, måske ikke!

Sikkerheden er et helt emne for sig. Mange fleste virksomheder har generelt behov for at få deres systemer gjort hurtigt tilgængelige når først investeringen er godkendt. Dette har desværre ofte betydet at  sikkerheden er blevet underprioriteret. Så næste gang, hvordan får man sikret medarbejderens forbindelse med en VPN klient, således at virksomhedens interne systemer kan tilgås sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Dernæst kommer spørgsmålene:

  • Har vi kapacitet nok på nuværende løsning til alle dem som skal arbejde?
  • Hvad med licenser?
  • Hvem skal så prioriteres og hvilken løsning er bedst?

Før var infrastrukturen på kontoret i fokus – nu bevæger det sig ud i de enkelte hjem og som arbejdsgiver betyder det at der skal stilles andre og strammere krav til det setup som medarbejderen har på hjemmefronten. Der skal også stilles andre krav til at medarbejdere og ledere anvender de samme samarbejdsværktøjer der eksisterer på markedspladsen i form af f.eks. Cisco Webex, Zoom og Microsoft Teams. Det kan desuden kræve at man som virksomhed iværksætter noget fjernundervisning omkring det at samarbejde smartest muligt når ikke vi sidder omkring det samme bord.

Virtue står klar i kulissen til at hjælpe jer med at vælge og implementere rette Remote Access og kollaborations løsninger.

Vi hjælper jer også meget gerne med at optimere jeres eksisterende platform så der er fuld redundans på kritiske punkter i jeres IT Setup.

Stay safe!

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.